keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Pihan mylläämistä ja uusia putkia

Meidän remonttisuunnitelmat tosiaan pistetään uusiksi aina sitä mukaa kun eri alojen asiantuntijoita piipahtaa paikan päällä katsomassa ja kertomassa mielipiteensä. Ensin tuli putkimies, joka sanoi että viemärit uusiksi (vanha viemäri oli valurautainen ja vesiputket jotakin terästä = ruosteessa). Seuraavaksi tuli sähkömies ja sanoi että eikun kaikki uusiksi (vanhat sähköt ovat jossakin vaiheessa uusitut ja kaikki pinnassa, nyt tarkoitus uusia sulaketaulu sisälle ja talokeskus ulos). Sitten vielä muurari tuli tarkistamaan vanhaa välipohjaan katkaistua piippua pönttöuunin muuraustyöt varten ja totesi ettei vanhaa hormia kannata jatkaa, puretaan sekin pois ja tehdään uusi tilalle. Ja seuraavaksihan tuli rakennustarkastaja, jonka lausuntojen jälkeen kylpyhuoneen ja saunan lattiat pilkattiin kokonaan auki. Että näin, kenenköhän seuraavaksi uskaltaa kutsua vielä paikalle? 

No, ei kun hommiin siis. Pihaa avattiin kaivinkoneella sen verran, että löydettiin vanhasta viemäristä kohta jossa muoviputki vaihtuu metalliin. Samalla kaivettiin reitti uudelle viemärille talon nurkan ympäri. Saman monttuun tuli myös sähkönsyöttökaapeli sekä valokuitukaapeli. 





Ja kun kaivinkone kerran pihassa oli niin pihasta nypittiin myös muutamat isot kannot irti. Kaivamisen rytäkässä myös vaivalla tehty kiveys meni uusiksi (nyyh...) ja ulko-ovelle tulevaa luiskaa lyhennettiin. Melkoiseen kuntoon jäi piha tämän mylläyksen jälkeen...








Kaivinkonekuski kävi myöhemmin vielä tavoittelemassa ja siistimässä pihaa mylläyksen jäljiltä. Sen jälkeen pihaa tasoiteltiin lisää haravan ja lapion voimin, samalla hahmottui ajatus siitä mihin muotoon etupihaa halutaan muokata ja mihin kohti kylvetään nurmikkoa kasvamaan. Kahdelta seinustalta revittiin kasvusto kokonaan pois, sama homma pitäisi tehdä myös muille seinustoille, jotka saavat nyt odotella vuoroaan. Kuistin viereen jääneeseen kulmaukseen tehtiin tasainen kohta, joka päällystettäisiin soramurskeella. Siihen ajattelimme laittaa ainakin polkupyörätelineen jossain vaiheessa. 




- J&J




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti