sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Piippuhommia


Muurarin kanssa oli sovittu että hän tulee meille muuraamaan uuden pönttöuunin ja hän poikkesikin pari viikkoa sitten vähän katsomassa tulevaa työmaata. Siinä jutellessa ja tutkiessa vanhaa välipohjaan katkaisua savupiippua tultiin siihen tulokseen että jos me halutaan oikeasti hyvin toimiva systeemi olisi parempi purkaa myös jäljellä olevat 3 metriä piippua pois ja muureilla se alhaalta asti uusiksi. 
Kyllähän se vähän alkoi taas ahdistamaan etteikö tämä purkaminen koskaan lopu. Noh, tänään sitten päätin että nyt on hyvä päivä käydä piipun kimppuun ja purkaa se pois koska muuraustalkoot on sovittuna seuraavalle viikonlopulle. 


Vanha piippu olohuoneen puolelta

Piippua makuuhuoneesta

Yläkerran tilanne
.
Tässä on jo päästy hyvälle mallille

Naputtelin siis piippua matalaksi niin että aloitin yläkerrasta purkamaan aina kierroksen kerrallaan ja tulin niin pikkuhiljaa alas päin. Kun ei enää kädet ylettäneet yläkerrasta purkamaan niin loikkasin vain piipun päälle ja siinä purin piippua jalkojeni alta pois. Aika jännä kokemus.

Ps. Eikö se niin ole että loppujenlopuksi vanhasta talosta jää vain piippu pystyyn kun kaikki muu on menetetty? Meiltä lähti sekin..... Kait tää tästä.

        -Jonne-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti