keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Kylpyhuone ja sauna: lattiavalu

Nyt on vihdoin päästy remontissa siihen pisteeseen, että vanhan pois repimiseen sijaan saadaan rakennettua uutta tilalle! Nimittäin uudet lattiat kylpyhuoneeseen, saunaan ja vessaan. (Niin, vessankin lattia jouduttiin viime viikolla avaamaan kylpyhuoneen lattian piikkauksen yhteydessä, koska todettiin että on järkevintä vaihtaa nyt samaan syssyyn kylppärin kautta kulkevat vesi- ja viemäriputket myös vessaan.) 

Sunnuntaina saatiin kylpyhuoneeseen laitettua lattiakaivot paikoilleen. Niiden tunkeminen eristeiden joukkoon oli melkoista askartelua ja veikin enemmän aikaa kuin mitä oli etukäteen ajateltu. Saman päivän aikana ehdittiin laittaa vessan lattiaan raudoitus ja lattialämmityskaapeli.








Maanantaina oli tarkoitus äkkiä aamupäivän aikana laittaa kylpyhuoneen ja saunan lattiaan raudoitus ja lämmityskaapeli, mutta eihän sekään toki voinut mennä kuin Strömsössä. Kun lämmityskaapelia oli lattiaan asennettu jo 40m todettiin sitä olevan jäljellä edelleen 30m. Ei voi katkaista ei... Jokin väärinkäsitys sattunut kaapelia hankittaessa. 




No, kaapeli revittiin pikaisesti irti ja asennettiin uudelleen niin, että loputkin metrit saatiin pienellä kikkailulla tungettua lattiaraudoituksen joukkoon. On meinaan lattia piukassa kaapelia. Ei pitäisi jalkoja paleltaa suihkussa käydessä! 






Kaapeli sitten saatiin kuin saatiinkin ajallaan lattiaan ja sen jälkeen päästiin tekemään betonivalua. Betonia jouduttiin hakemaan vielä lisää kesken päivän, mutta muilta kommelluksilta vältyttiin ja valu saatiin lattiaan. Aika paksulti sitä sitten kumminkin tuli, paikoitellen jopa 7 cm. Kolmen tunnin kuivumisen jälkeen lattiaa vielä hierottiin tasaiseksi. 


Nyt sitten odotellaan. Timpuri tulee jossakin vaiheessa tekemään seinät ja katon kuntoon, lattian kanssa joudutaan sinne heinäkuun alkupuolelle asti odottelemaan valun kuivumista. 

- Jonne



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti