sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Pohjapiirros: Uusia kuvioita

Nyt ollaan ajateltu miettiä olohuoneen ja alakerran makuuhuoneen paikkojen vaihtamista päittäin. Tilannehan on siis se, että seuraavaksi olisi joka tapauksessa tarkoitus avata makuuhuoneen lattia ja tehdä sille sama kuin olohuoneen lattialle: vanhat eristeet pois ja uutta tilalle. Samaan syssyyn kun olisi hyvä sauma tehdä väliseinän siirtäminen.

Pohja tällä hetkellä, pari ovea on näköjään kuvassa väärinpäin, mutta hahmottaa kuvasta silti huonejärjestyksen yms.

Nykyisellään makuuhuoneeksi ajatellussa huoneessa ärsyttää se, että se olisi läpikulkuhuone. Makuuhuone kun olisi mukava rauhoittaa vain nukkumista varten ja pistää siitä vaikka ovi kiinni päivällä, etenkin silloin kun lapsilla on päiväuniaika. Mietittiin yhtenä vaihtoehtona makuuhuoneen ja keittiön välisen seinän lyömistä umpeen. 

Tässä kuitenkin ongelmana on lämmitys. Ilmalämpöpumppua kun oli ajateltu olohuoneen päätyseinään. Jos makuuhuoneen ovea pidetään kiinni, ei ilma pääsisi kulkemaan luontevasti keittiöön asti, joka saattaisi jäädä kylmäksi kopiksi talon perälle.

Uudeksi kaavailtu pohja. Jostain syystä en saanut vessaan, eteiseen ja verannalle lattiaa tähän, hmm...


Jos taas huoneet vaihdettaisiin päittäin, tuntuisi huonejärjestys paljon loogisemmalta. Makuuhuone jäisi omaan rauhaansa ja olohuone ja keittiö muodostaisivat paremmin yhtenäisen jatkumon, mitä ne saisivatkin olla. Kuvaan hahmottelin myös keittiön ja olohuoneen välille leveämpää oviaukkoa, ovea siihen ei varsinaisesti edes tarvitsisi. Pohdin myös, jos talon toiseen päätyyn laittaisi vielä yhden ikkunan olohuoneeseen, vaikka valoisa se olisi varmasti noilla kahdellakin ikkunalla.

Pönttöuuni voitaisiin muurata sen alkuperäiselle paikalle ja ilmalämpöpumppu asentaa olohuoneeseen talon toiseen päätyyn, puhaltamaan kohti makuuhuonetta. Kun makuuhuoneen ovi olisi kiinni, lämmin ilma pääsisi kiertämään olohuone-eteinen-keittiö-akselilla. Makuuhuoneessa olisi patterit lämmittämässä.




Huomenna jatketaan perjantaina aloitettua vanhan piipun purkua sekä luultavasti päästään aloittamaan makuuhuoneen lattian purkamista. Alkavan viikon ohjelmistoon kuuluu lisäksi olohuoneen lattiavasojen uusimista sekä mahdollisesti lattian uusien eristeiden laittamista. Ensi viikonloppuna onkin sitten muurari tulossa muuraamaan uutta piippua paikoilleen. 


- Jassu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti