sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Olohuone ja makuuhuone: uusi piippu, lattian ja seinän eristeitä sekä uutta väliseinää


Nyt on taas tapahtunut vaikka mitä sitten viime postauksen, on vaan ollut niin haipakkaa menoa ja pitkiä päiviä ettei ole pahemmin jaksettu blogia päivitellä. Vuokrakämppääkin ollaan koitettu tyhjentää ennen kuunvaidetta ja uusien vuokralaisten tuloa. Mutta jos nyt koitettaisiin koota taas yhteen remontin etenemistä. (Kuvat on jälleen ihan perunalla otettuja kun ei olla jaksettu pelata järkkärit ja tietokoneen kanssa tässä hässäkässä.)

Tosiaan viikko sitten tuli muurari ja muurasi uuden piipun olohuoneeseen, vanhan paikalle. Siinä hommassa ei kauaa nokka tuhissut: ensimmäisenä päivänä piippu oli muurattu niin pitkälle kuin sisäkautta pystyi muuraamaan eli yläkerran kattoon asti. Seuraavalle päivälle jäi piipun muuraaminen loppuun katolla sekä keittiöön näkyvän pätkän siistiminen. 



Ja kun pihassa kerran Dino oli niin täytyihän sitä käydä kurkkimassa että miltä pirtti ja tontti näyttävät yläilmoista.




Piippuhommien jälkeen oli lattian vuoro. Ensin olohuoneen ja makuuhuoneen lattiaan laitettiin bitumituulensuojalevyt. Levyt laitettiin lattiavasojen väliin ja raot tiivistettiin uretaanilla. 




Seuraavaksi tuulensuojalevyjen päälle puhallettiin ekovillat. Se olikin melkoista pöllyä, puhalluksen aikana sisällä oleskelun jälkeen oli ripsetkin villassa. Puhalluksen jälkeen villat paineltiin lattiavasojen väliin. Painettiin villasella, heko heko... Villaa tuli suunnilleen 15 cm kerros lattiaan.



Villojen päälle laitettiin ilmasulkupaperi, joka kiinnitettiin lattiavasoihin. 



Ilmasulkupaperin päälle päästiin laittamaan jo lattialastulevyt. Levyt ruuvattiin kiinni lattiavasoihin ja pontit vielä liimattiin kiinni. Ja tätä lattiaa ei sitten enää meidän aikana avatakaan...




Lattian jälkeen päästiin seinien kimppuun. Seiniin laitettiin ulkoseinille uretaanilevyä suoraan vanhan seinän päälle ja välit tiivistettiin uretaanilla. Uretaanilevyjen päälle ruuvailtiin paneelia, joihin kipsilevyt tullaan kiinnittämään. 




Eristeiden laiton jälkeen nikkarointia uusi väliseinä olohuoneen ja makuuhuoneen välille. Väliseinään jätettiin läpi pariovia varten, jotka tilattiin kirvesmieheltä. Melkoinen läpi siihen tulee! Ihanan valoisaksi jää tämä puoli alakerrasta sitten kun pariovia pidetään päivisin auki.



Makuuhuoneen mattoon laitettiin koolausrimat panelointia varten, sitten alkoi juhannustauko. Tänään olisi vielä tarkoitus laittaa rimat myös olohuoneen kattoon.



Jos tätä torppaa vielä meidän jälkeen joku innostuu nyppimään niin pintojen alle on jätetty terveisiä piirustuksien merkeissä. Tässä meidän vanhemman pojan taidonnäyte olohuoneen nurkassa. Se on kuulemma raketti taivaalla.



Huomisesta eteenpäin tuleekin työtahti hidastamaan, kun Jonnen kesälomat on nyt lusittu ja työt kutsuu jälleen. Äkkiä se viisi viikkoa sitten vaan meni...

- J&J 







1 kommentti:

  1. Jösses kun ootte taas riehuneet siellä!! Hirveesti tapahtunut uutta ja hyvällä mallilla on torppa menossa kasaanpäin. Jes! :)

    VastaaPoista