torstai 2. heinäkuuta 2015

Uusia kuvioita taasen: olohuone, makuuhuone, kylpyhuone ja sauna

Jonne on kohta kaksi viikkoa ollut taas päivätyössään ja kuten oli odotettavissa on tahti Kukkulan työmaalla hidastunut sen jälkeen. Mutta ei sentään vallan tyssännyt! Pikkuhiljaa on ruovittu eteenpäin projektissa ja kun tällä viikolla timpuri tuli tauon jälkeen jatkamaan taas hommia on kylppäri ja sauna edenneet myös.

Juhannuksen jälkeen laitettiin ensin väliseinään toiselle puolelle kipsilevyt ja lasivillaa äänieristeeksi. Ja sitten kipsilevyt myös toiselle puolelle.
Seuraavaksi levytettiin olohuone ja makuuhuone kokonaan. Ennen levyjen laittoa sähköasentaja kävi vetämässä sähköt suunnitelluille paikoilleen. Nyt levyjen saumat ja ruuvienkannat on jo kahteen otteeseen kitattu ja hiottu, kolmas kerta vielä toden sanoo ja sitten päästäänkin jo pohjamaalaamaan! 

Viime viikolla kävin hakemassa tilaamani pönttöuunin kuoret Peltityöt Kuula Oy:ltä. Pönttiksellä on halkaisijaa 80 cm ja korkeutta 220 cm. Ei sitä oikein meinannut näkemättä tajuta kuinka iso se onkaan kasattuna. Luulisi tämän kanssa riittävän lämpöä tuvassa! Pönttöuuni on nyt alkuun melko ruma sinkkitörppö, ei kuulemma kannata maalata heti kun maali lohkeilisi pois. Kuulasta suositeltiin että vuoden käytön jälkeen voisi maalata, itse ajattelin että josko jo joulun jälkeen... Valkoiseksi on siis tarkoitus maalata. Pönttöuunin on tulossa vanhat valurautaluukut, jotka puhdistettiin hiekkapuhalluksella ja jotka sen jälkeen vedin mustaksi Liesimustalla. 

Muurari kävi viime viikonloppuna aloittelemassa piipun ramppaamista, tänä viikonloppuna vedetään antiikkilaastilla rappaus piippuun (sekä pönttöuunin taakse jäävään seinään, pystylautaan asti) sekä muurataan pönttistä sen mitä kerkiää. Ensi viikolla on kuulemma pönttöuunikin valmis. 

Kylpyhuone ja sauna ovat lähteneet taas rytinällä etenemään. Ensin seinät eristettiin spu-levyillä. Spu:n päälle laitettiin rimat kipsilevyjen asennusta varten. Myös kylpyhuoneen ja saunan sähköt vedettiin valmiiksi silloin kun sähköasentaja täällä oli häärimässä. 


Seuraavaksi seinät levytettiin. Saunan ja kylpyhuoneen välisen seinän alaosaan tuli 30 cm korkeaa väliseinäharkkoa, jonka päälle rakennettiin kertopuutolpista uusi väliseinä. Kylpyhuoneen puolelle tuli kipsilevy kuten muihinkin seiniin, eristeeksi jälleen lasivillaa ja saunan puolelle seinään spu-levyä.

Ostettiin uusi kiuaskin jo valmiiksi, että saatin maallailtua sille ja yhdyshormiputkelle hyvin tilaa. Kylläpä se on pienen ja orvon näköinen siellä nurkassa... Kaupassa myyjä kysyi että laitetaanko kiuaskivet mukaan, että pääsee illalla löylyihin. Vastasin, ettei taida ihan pelkät kiuaskivet siihen riittää. ;) 


Lattiaan valun alle eristeeksi laitetuista finfoamlevyistä katkaistiin valun päälle näkymään jääneet osat ja peitettiin pikabetonilla. Väliseinäharkoista tehtiin pieni muuri kiukaan viereen, saadaan näin lauteet lähemmäs kiuasta ja pieni tila hyödynnettyä mahdollisimman tehokkaasti. Samaa harkkoa tuli myös kiukaan taakse jäävään seinään. 
Vessa on nyt tyhjennetty kokonaan ja lattiavalun pintaa hiottu hiottu. Sitäkin koppia päästään jossakin vaiheessa tekemään. Kuvaa ei ole napattua siitä näämmä ollenkaan, on niin pikkuinen koppero ahtaassa tilassa, että hankala kuvata. Jos yhden kuvan edes ottaisi ennenkuin ryhdytään tekemään pintoja... 

Olohuoneessa ja makuuhuoneessa on nyt seinät hiottu ja kitattu ja seuraavaksi päästään laittamaan pohjamaalia. Kattopaneelit ostettiin perjantaina, ne saa läiskiä pohjamaalauksen jälkeen olohuoneen ja makuuhuoneen kattoon. Huomenna olisi tarkoitus lähteä lapsosten kanssa tapetti-, laminaatti- ja laattaostoksille. Mahtavaa olla jo tässä vaiheessa, ei tunnu tuo työmaa enää niin epätoivoiselta savotalta. 

- Jassu
3 kommenttia:

  1. Jee jee, hirmusti ootte taas saaneet aikaan siellä!! :)

    VastaaPoista
  2. Juu nyt tuntuu taas siltä että tapahtuu paljon ja nopsaan, hyvä näin. ;)

    VastaaPoista
  3. Ihan hirmuisesti olette saaneet tehdyksi! Kyllä on sitten mukava istua pönttöuunin edessä ja katsella valmista pintaa.

    VastaaPoista