keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Olohuone: lattian purkaminen, jatko-osa

Kylpyhuone remontin uusien kuvioiden myötä olohuone oli monta päivää oman onnensa nojassa koskemattomana. Ei vain ehditty tehdä huoneelle yhtään mitään. Nyt kun märkätilojen lattiat saatiin valettua päästiin taasen olohuoneen kimppuun. 

Sen verran olohuoneessa häärittiin jo lattiavalupäivänä että olohuoneen nurkkaan valettiin betonista antura pönttöuunia varten. Pönttöuunillehan oli jo alunperin olemassa perustuksen makuuhuoneen puolella, mutta päädyttiin kuitenkin siihen että olohuoneen nurkassa olisi sille parempi paikka. Pönttöuuni tulee nyt siis olohuoneessa nurkkaan, jossa oli aiemmin kiinteät kaapit.




Seuraavana päivänä oli ohjelmassa loppujen lattiarimojen repiminen lattiavasoista sekä lattian tyhjentäminen turpeesta, sanomalehdistä ja tervapaperista. Homma ei sinänsä ollut paha rasti, tuskallisinta oli tasapainoilu lattiavasojen päällä, sillä niiden välissä oleville laidoille ei uskaltanut astua, olisi saattanut äkkiä humpsahtaa rossipohjaan asti niiden läpi. Osa laudoista olikin niin lahoja että olivat jo aiemmassa purkuvaiheessa tipahtaneet...




Seuraavan päivänä lattiasta otettiin vasoje välissä olleet laudat kokonaan pois. Hyväkuntoiset laudat säästettiin, osa niistä on tarkoitus laittaa vielä takaisin lattiaa uudelleen rakennettaessa. Kahdestatoista lattiavasasta irroitettiin viisi, jotka olivat sen lahoja, että ne on parempi vaihtaa uusiin nyt samaan syssyyn. 




Tämän jälkeen rossipohjaan lapioitiin tyhjäksi kaikesta orgaanisesta, nyt ei siis pitäisi minkään jäädä homehtumaan lattian alle ja alapohjan pääsee tuulettumaan kunnolla. Rossipohjasta löytyi yhdestä nurkasta mielenkiintoinen lasivillaviritelmä. Tältä kohtaa on ilmeisesti joskus aiemmin lattiaaa avattu ja eristeeksi laitettu purua, turpeet ja sanomalehdet oli vain tiputettu rossipohjaan. Lasivillaa oli myös heitetty rossipohjaan turpeen päälle sekä laitettu sokkelia vasten. Kaikki nämä olivat märkiä, eivät sentään homeessa.




Tänään irroitettiin myös vanha eteisen ja varannan välinen ovi. Ovi on kyllä kaunis ja talon henkeen sopiva, mutta sen näköinen ettei pahemmin lämmintä ilmaa taloon eristä. Ovi löysi fb-kirpputorin kautta melko nopeasti jo uuden kodin. Tilalle meillä on siis jo hankittuna kunnon lämpöeristetty ovi. Vaikka eteisen uudelleen eristäminen saa nyt jäädä odottelemaan seuraavaa remonttipuhtia, niin ei pitäisi talvipakkasien ainakaan huonosta ovesta hiipiä sisään jäädyttämään pirttiä.





- J&J



1 kommentti:

  1. Järjettömästi ootte saaneet aikaan siellä! :) Wau! Ihana tuo vanha ovi mutta ei tosiaankaan kylmää pidä loitolla. Ootte supertiimi!!

    VastaaPoista