lauantai 30. toukokuuta 2015

Kylpyhuone ja sauna: pohjatyön uudet suunnitelmat

Alunperin oli siis tarkoitus säästää vanha betonilattia ja tehdä sen päälle pieni eristys, uusi lattialämmitys ja pintavalu. Timpuri aloitti työt maanantaina tämän suunnitelman pohjalta, mutta matkaan tulikin mutkia kun huomattiin että lämminvesivaraajan alta oli laatta haljennut ja hiekkatäytöt valuneet pois eteisen rossipohjaan. Vesivaraaja oli siis ollut käytännössä tyhjän päällä. Timpuri pyysi konsultaatioapua paikalliselta jo eläkkeelle jääneeltä rakennusmestarikaveriltaan, joka piipahti paikan päällä tutkimassa tilanteen. 


Alkuperäinen suunnitelmamme osoittautui varsinaiseksi pommiksi ja riski homevauriolle olisi voinut olla korkea. Suunnitelma vaihtui nyt siis siihen, että vanha betonilattia päätettiin piikata kokonaan pois. Ja eikun tuumasta toimeen! Betonilattia pilkottiin isoimmalla mahdollisella murtovasaralla, lattia oli tunnissa palasina. Ja toinen mokova vierähti sitä ulos kärrätessä. 




Betonilattian purkamisen jälkeen seinien vieraista löytyi tiiliskiviä ja tyhjiä lasipulloja vieri viereen aseteltuina. Ilmeisesti niille oli siellä jokin virka? 

Seuraavaksi lattiasta kärrättiin hiekkaa muutaman kottikärryllisen verran pois. Tämän jälkeen aloitettiin lattian uudelleenrakennustyöt. Pohjalle tuli viiden sentin kerros vaahtolasimursketta, joka oli sopivan kevyttä materiaalia sekä tukemaan että eristämään pohjaa. Samalla tavaralla täytettiin myös lämminvesivaraajan alle jäänyt kolo. 



Vaahtolasimurskeen päälle laitettiin 7 cm finfoamlevyä, jonka päälle tuli ristiin 10 cm finfoamlevyt. Nyt lattiassa on siis periaatteessa 23 cm edestä eristettä, luulisi tarkenevan! 





Seuraavaksi ohjelmassa on lattian raudoitus, lattialämmityskaapelin asennus sekä lattian valu. 

- Jonne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti