sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Kiveyksen askartelua

Edelliset asukkaat olivat askarrelleet kuistille tulevien kivirappusten päälle luiskan ja portaat, jotta taloon pääsi sisälle pyörätuolilla. Luiskahan on meidän kannalta vallan mainio, koska lastenrattaiden kanssa tulee puljattua päivittäin ja pienempi nukkuu pääsääntöisesti päiväunensakin niissä. Nyt ei ole siis mitään ongelmia nostaa rattaita sateensuojaan kuistille.

Luiskan vierestä löytyi vanhojen kiuaskivien hautausmaa. Joukkoon oli myös laitettu muita pyöreitä kiviä ja puoliväliin asti niiden alla oli myös suodatinkangasta. Rikkakasvit olivat kuitenkin päässeet jo leviämään kiveyksen joukkoon sankoin joukoin ja koska kiveyksen ulkonäkö häiritsi allekirjoittanutta suunnattomasti päätin askarrella sen uusiksi. 


Ja eikun hommiin! Ensin nypin kaikki kivet pois, yritin niitä jo tässä vaiheessa lajitella hieman koon ja ulkomuodon perusteella. Kivien alta paljastui ah ihanat voikukkakasvustot...


Voikukkien ja kumppaneiden kitkemisen jälkeen levitin suodatinkankaan, jonka päälle kippasin hiekkaan. Hiekan haravoin tasaikseksi ja muutenkin yritin paikkailla kiveyksen pohjaa mahdollisimman tasaiseksi. 



Lopuksi ladoin kivet takaisin paikoilleen. Päälle kaadoin hiekkaa ja harjasin sen katuharjalla tasaisesti kivien joukkoon niin, että kiviä jäi näkyviinkin. Ja voila! Ei ihan niin hieno lopputulos kuin mitä olin ajatellut, onhan tuo vähän tuommoinen räpellys, mutta huomattavasti siistimpi kuin alkuperäinen. 



Kiveykseen viereen aloitettiin portaiden tekeminen pihalta löytyneistä kivilaatoista. Ränni on myös tarkoitus fiksata piiloon, sille on jätetty aukko kiveykseen. Ei siis tarkoituksella jätetty tuota töröä tuohon. Vaikka onhan se aika hienoa tilataidetta noilla sijoillaan... ;)

- Jassu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti