maanantai 18. toukokuuta 2015

Tervetuloa meille

Tervehdys kaikille lukemaan eksyneille! Tutuille, tuntemattomille, samassa suossa oleville remppatovereille, omasta remonttikohteesta vielä haaveileville, kauhistelijoille, ihalijoille, epäileville, päteville ja uteliaille. Kuka tänne nyt mistäkin syystä eksyy lukemaan.



Blogin aloittamiselle syynä on halu saada koottua yhteen meidän vasta alkaneen remontti(helvetti)taipaleen eri vaiheita sekä kuvallisessa muodossa että tekstinä, aikajärjestyksessä. Sitten joskus, kun talo on rempattu (hah) ja jouten sohvalla maatessamme (hah) riitelemme siitä, tehtiinkö sauna vai keittiö ensin, voimme kaivaa nämä tekstit ja kuvat esiin todistusaineistoksi, pistää riidan poikki ja voita väliin. Sikäli että näitä vielä silloin jossakin muodossa tallessa on. Ja olisihan se mukava löytää samassa veneessä olevilta vertaistukea, teetä ja sympatiaa sekä tietysti kullanarvoisia neuvoja. Ehkä mekin voimme olla jollekin suunnannäyttäjinä ja näyttää esimerkkiä. Virheistäkin voi kuulemma oppia.

Tämän blogin "me" on siis nuori omakotitaloihin hurahtanut pariskunta, Jonne&Jassu. Tiivis tiimi kohta 6 vuoden ajan. Lapsia on siunaantunut kaksin kappalein matkan varrella, pojilla ikää nyt 2v9kk ja 6kk. Viisi vuotta ennätimme asua yhdessä kerrostalon katon alla ja lähes koko sen ajan molemmat manasimme kyseistä asumismuotoa ja haikailimme okt-asumisen perään. Välillä leikiteltiin ajatuksella uudiskohteesta, välillä remontoijan unelmasta. Erinäisistä syistä päädyimme jälkimmäiseen ja kun yllättäen sopiva kohde tuli eteen niin carpe diem. Asuntokaupat lyötiin lukkoon pari viikkoa sitten ja nyt talolla on jo täysi tohina päällä remontin merkeissä.

Kyseessä on siis 1947 mäennyppylän päälle rakennettu puutalo. Talo edustaa aikoinaan Ruotsista Suomeen ajettua talomallia (ei olla onnistuttu löytämään kyseisen talomallin nimeä mistään) eikä ole siis aivan tyyppillinen rintamamiestalo. Alakerrassa pinta-alaa on ~75m2, josta kolmasosa on olohuonetta. Lisäksi alakerrasta löytyy eteinen, keittiö, makuuhuone, wc, kylpyhuone sekä sauna. Keittiö on alunperin ollut toisessa päässä taloa kylpyhuoneen ja saunan paikalla ja sisäänkäynti ilmeisesti myös siinä tienoilla, mutta keittiön siirryttyä toiseen päähän on rakennettu nykyiseen eteiseen vievä kuisti sisäänkäynniksi. Eteisestä on myös käynti pieneen kellariin. Kellarin portaiden yläpuolella menevät portaat yläkertaan, jossa on tällä hetkellä kaksi huonetta. 

Talossa on paljon alkuperäistä (esim. sähköt) eikä remontteja ole muutenkaan pahemmin lähivuosina tehty. Esimerkiksi kylpyhuone ja sauna ovat 90-luvun alkupuolelta, lattialämmitys on 80-luvun peruja. Sinänsä talo on kuitenkin hyvässä kunnossa, sillä siinä on koko ajan asuttu eikä ihmeempiä vaurioita ole tullut vastaan. Lämmitysmuotona on pelkkä suora sähkö, sillä makuuhuoneessa ollut pönttöuuni on purettu vanhasta hormista löytyneiden sanomalehtien päivämäärien perusteella kultaisella 70-luvulla. 

Talo sijaitsee mukavan kokoisella, 3500 neliöisellä tontilla. Tai tilalla. Tilan nimi on Kukkula ja se on ammoisina aikoina käsittänyt koko mäennyppylän. Mäkeä on sittemmin lohkottu kolmelle uudelle tontille, edelliset asukkaat löysivät muuttosiivouksen yhteydessä alkuperäisen lohkomistodistuksen, jossa leimat olivat 60-luvulta. Mutta hyvin sitä tilaa on lohkomisesta huolimatta jäänyt vielä meidänkin käytettäväksemme.



Näillä siis mennään ja tästä se lähtee. Vanhoja remonttikonkareita emme ole kumpikaan, mutta tässä sitä nyt sitten opetellaan. Kuten sanottua: kun itse tekee niin sitä saa mitä sattuu tulemaan.


- J& J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti