keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Kylpyhuone ja sauna: lähtötilanne

Yleensä sanotaan, että vanhassa talossa kannattaisi se vuosi asustella ennenkuin tekee mitään radikaalia, jotta tietäisi paremmin, mitä todella haluaa talolle tehdä. Meillä kuitenkin oli pesutilojen kanssa tilanne sellainen, ettei lähdetty edes kokeilemaan niiden käyttöä sellaisenaan. Talon hallintaoikeudet siirtyivät meille maanantaina ja välittömästi alkoi armoton purkaminen.

Suihku ovelta kuvattuna
 Ensi töikseen suihkun nurkassa oleva lämminvesivaraaja tyhjennettiin. Varaaja on 300-litrainen, joten tyhjennettävää riittikin. Varaaja lienee 90-luvun alun peruja, ilmeisesti ihan toimiva peli. Nyt onkin kovat pohdinnat, että mitä sen kanssa tehtäisiin. Sinänsä olisi hölmöä pistää toimiva laite poistoon, mutta onhan tuo melkoinen tilan viejä tuossa, meidän jo muutenkin pienen ja ahtaan suihkun nurkassa. Pohdinnassa on siis saunaan lauteiden alle sijoitettava malli. 

Suihkun ovi ja lämminvesivaraaja. Panoraamakuva vääristää, huone on kyllä kutakuinkin suora.
 Kylpyhuoneeseen ei ollut alunperin varsinaista ovea ollenkaan, vaan pelkkä koivuvaneri liukuovena. Nyt läpeen olisi tarkoitus laittaa jonkinlainen ovi. Mielellään talon henkeen sopiva vanha väliovi, joten sellaisen metsästäminen alkaa ihan pian.

Alkuperäinen suihkunurkkaus

Saunan lauteet. Vaikka toisin voisi luulla, ei kuvia ole otettu perunalla, vaan puhelimella. Pitänee kaivaa järkkäri kätköistä...

Jos on suihku pieni niin pieni on myös sauna. Alunperin saunassa oli kaksi laudetta kahdessa tasossa sekä kiuas. Ei mitään ylimääräistä krumeluuria missään. 

Sauna lauteilta kuvattuna

Sauna suihkun ovelta kuvattuna
 Saunaankaan ei ollut varsinaista ovea ollenkaan, edellisellä asukkaalla oli oven läven edessä ollut pelkkä pyykkinarulla ripustettu verho. Suihkun ja saunan välillä oli ohut seinä, jossa oli rako alareunassa. Lisäksi kiukaan puoleisessa päässä oli ikkuna suihkun puolelle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti